Dit Twentse project van het ROC Twente, bedrijf Norma in Hengelo en Techwise Twente is ook in zekere zin zélf een startup. Namelijk een in het domein van het LevenLangLeren in de praktijk. Het bedrijf zit middenin de dynamiek van de ontwikkelingen van ‘Industrie 4.0’ en ‘Smart Industry’ en wil zijn medewerkers optimaal laten bijdragen daaraan. Dat vereist een belangrijke impuls aan hun vakmanschap en ondernemende houding en gedrag, die men ziet als de “motor voor verandering” in het bedrijf.

Daarbij komt dat ‘de werkvloer’ niet meer die is van voorheen of van de HR-instrumenten van voorheen. Robotisering en digitalisering leiden tot andere vormen van teamwerk en daartoe moeten de betrokkenen “permanent nieuwsgierig zijn.” Daartoe heeft men in co creatie een intern trainingproces ontworpen en concreet uitgevoerd, onder meer door de technici met hun leveranciers samen aan nieuwe technieken te laten werken. Leerbehoeften ontstonden zo uit de praktijk en werden  door het samen ondergaan van “diverse rollercoasters” vertaald in maatwerkvormen van trainingen rond de thema’s vakmanschap en ondernemend gedrag.

Typerend: De gekozen aanpak slaat aan en leidt tot de ontwikkeling van nieuwe maatwerktrajecten voor LLL, een wezenlijk aspect in het aanbod en de doorgroei van de Centra in den brede. Inmiddels zijn ook andere bedrijven alert op dit succes en worden zij er bij betrokken “de verborgen potentie van de medewerkers” aan te spreken en hen zo zeer veel nieuwe impulsen te geven.

Winnaars en genomineerden

Cleantech Center

Cleantech Center

Nog nooit was de behoefte aan nieuwe oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energie zo groot …

Lees meer
Betonstaal

Betonstaal

De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken …

Lees meer
Cybercrimineel

Cybercrimineel

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: gehackt worden waardoor je bedrijf plat ligt …

Lees meer
Talent IT Twente

Talent IT Twente

ICT-talenten zijn goud waard voor het mkb en daarom maakt Talent IT Twente zich sterk voor inzet en behoud van …

Lees meer
Make IT Work

Make IT Work

‘Make IT Work’ werft werknemers zonder tech-achtergrond die via omscholing nieuwe functies en capaciteiten aankunnen …

Lees meer
Extra Strong

Extra Strong

PPS Extra Strong richt zich op LLO van ‘kwetsbare medewerkers’ in zorg en welzijn, die moeite hebben met het bijhouden …

Lees meer