De Garage van de Toekomst begon als een sympathiek studententraject [ in 2016, bij ROC A12] en komt inmiddels in een vervolgfase waarin de studenten met ondernemers zo’n locatie, ook wel ‘The Barn’ genoemd, concreet gaan realiseren. Doel is het opzetten van een leer -en testomgeving voor nieuw onderwijs en vernieuwende vervoersmiddelen. Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt, maar bijzonder is de wijze waarop men dit tot stand wil brengen.

De innovatieve ruimte wordt gebouwd door studenten met verschillende technische achtergronden. Daarbij werken zijn in een  duurzame ontwikkeling van hun onderwijs,  waarin samenwerking tussen school, overheid en bedrijven en het promoten van technisch onderwijs leidend zijn. Zij willen hun ‘The Barn’ zodoende meteen laten functioneren als een uithangbord voor innovatief technisch onderwijs.

Typerend: Binnen dit verband gaat men nu concreet aan de slag en werkt bijvoorbeeld aan het tekenen van technische installaties en het maken van bouwkundige berekeningen. Ook wordt gewerkt aan het opbouwen van een netwerk aan bedrijven en instellingen. Hierdoor komen studenten in contact met tal van ondernemers en ervaren zij optimaal praktisch wat het ondernemen.

Winnaars en genomineerden

Cleantech Center

Cleantech Center

Nog nooit was de behoefte aan nieuwe oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energie zo groot …

Lees meer
Betonstaal

Betonstaal

De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken …

Lees meer
Cybercrimineel

Cybercrimineel

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: gehackt worden waardoor je bedrijf plat ligt …

Lees meer
Talent IT Twente

Talent IT Twente

ICT-talenten zijn goud waard voor het mkb en daarom maakt Talent IT Twente zich sterk voor inzet en behoud van …

Lees meer
Make IT Work

Make IT Work

‘Make IT Work’ werft werknemers zonder tech-achtergrond die via omscholing nieuwe functies en capaciteiten aankunnen …

Lees meer
Extra Strong

Extra Strong

PPS Extra Strong richt zich op LLO van ‘kwetsbare medewerkers’ in zorg en welzijn, die moeite hebben met het bijhouden …

Lees meer