De Garage van de Toekomst begon als een sympathiek studententraject [ in 2016, bij ROC A12] en komt inmiddels in een vervolgfase waarin de studenten met ondernemers zo’n locatie, ook wel ‘The Barn’ genoemd, concreet gaan realiseren. Doel is het opzetten van een leer -en testomgeving voor nieuw onderwijs en vernieuwende vervoersmiddelen. Het is niet voor het eerst dat zoiets gebeurt, maar bijzonder is de wijze waarop men dit tot stand wil brengen.

De innovatieve ruimte wordt gebouwd door studenten met verschillende technische achtergronden. Daarbij werken zijn in een  duurzame ontwikkeling van hun onderwijs,  waarin samenwerking tussen school, overheid en bedrijven en het promoten van technisch onderwijs leidend zijn. Zij willen hun ‘The Barn’ zodoende meteen laten functioneren als een uithangbord voor innovatief technisch onderwijs.

Typerend: Binnen dit verband gaat men nu concreet aan de slag en werkt bijvoorbeeld aan het tekenen van technische installaties en het maken van bouwkundige berekeningen. Ook wordt gewerkt aan het opbouwen van een netwerk aan bedrijven en instellingen. Hierdoor komen studenten in contact met tal van ondernemers en ervaren zij optimaal praktisch wat het ondernemen.

Winnaars en genomineerden

Make IT Work

Make IT Work

‘Make IT Work’ werft werknemers zonder tech-achtergrond die via omscholing nieuwe functies en capaciteiten aankunnen …

Lees meer
Extra Strong

Extra Strong

PPS Extra Strong richt zich op LLO van ‘kwetsbare medewerkers’ in zorg en welzijn, die moeite hebben met het bijhouden …

Lees meer
Hemelswater

Hemelswater

Klimaatverandering zorgt voor veel meer wolkbreuken en steden lijden daardoor forse schades.

Lees meer
Aquabots

Aquabots

Het RDM Centre of Expertise werkt sinds 2014 met een reeks partijen in het bedrijfsleven, onderzoek, hbo, wo…

Lees meer