De bouw is flink in beweging: veel werk, te weinig goed opgeleid personeel en de druk van klimaatvraagstukken. Betonstaal, een nieuw opgerichte PPS, biedt een opleiding in betonstaalverwerking aan, die tot voor kort was verdwenen. Verschillende mbo-instellingen en het bedrijfsleven in de bouwsector werken hierin samen.

De bouw maakt momenteel een groeiperiode door, maar moet tegelijkertijd voldoen aan CO2 normen en bijdragen aan de energietransitie. De samenwerkingspartners willen met dit project een dubbele slag slaan: het realiseren van mbo-opleidingen op de niveaus 2, 3 en 4 én zorgen dat de opleidingen de juiste mensen afleveren, met de kennis, vaardigheden en soft skills waar de huidige markt om vraagt. Zo wordt er een toekomstbestendige sector gecreëerd.

Een kennisplatform vormt de schakel tussen opleiding en bedrijven. Daarop wordt de kennis en informatie uitgewisseld. De opleiding staat gelijk midden in de sector. Een aantal bouwbedrijven is direct betrokken bij het vormgeven van de opleiding. Ze schrijven bijvoorbeeld mee aan de naslagwerken en leveren materialen en hybride docenten. Door de vakmensen doorgroeimogelijkheden te bieden blijven zij langer verbonden aan de bedrijven en kan de sector zich bovendien verder ontwikkelen.

Klik hier voor meer informatie over dit project

Winnaars en genomineerden

Cleantech Center

Cleantech Center

Nog nooit was de behoefte aan nieuwe oplossingen op het gebied van duurzaamheid en energie zo groot …

Lees meer
Cybercrimineel

Cybercrimineel

Het is de nachtmerrie van iedere ondernemer: gehackt worden waardoor je bedrijf plat ligt …

Lees meer
Talent IT Twente

Talent IT Twente

ICT-talenten zijn goud waard voor het mkb en daarom maakt Talent IT Twente zich sterk voor inzet en behoud van …

Lees meer
Make IT Work

Make IT Work

‘Make IT Work’ werft werknemers zonder tech-achtergrond die via omscholing nieuwe functies en capaciteiten aankunnen …

Lees meer
Extra Strong

Extra Strong

PPS Extra Strong richt zich op LLO van ‘kwetsbare medewerkers’ in zorg en welzijn, die moeite hebben met het bijhouden …

Lees meer