Selecteer een pagina

Hoe maak ik kans op de Pro-Motor award?

Kansrijke ideeën (van droom binnen bedrijfsmuren tot lopende studentenprojecten) die uniek en onderscheidend zijn binnen de samenwerking tussen onderwijs, bedrijfsleven en overheid, kunnen worden ingezonden. Deze ideeën worden door een jury van branche-experts beoordeeld naar aanleiding van een aantal vaste beoordelingscriteria.

Op welke criteria worden de inzendingen beoordeeld?

Een voordracht voor de Pro-Motor award mogen ideeën, dromen, initiatieven of personen zijn die worden beoordeeld op:

Betrokkenheid

met de samenwerkende partners uit de Triple Helix.

Vernieuwing

en verrijking op dat wat er bestaat in beroepsonderwijs.

Kenniscirculatie

en de mogelijke overdracht naar anderen.

Potentie

voor innovatie, level van ambitie en mate van kwaliteit.

Wie beoordeelt de inzendingen?

De Pro-Motor zal worden toegekend door een jury van deskundigen uit de ‘triple helix’. De jury zal alle inzendingen beoordelen vanuit hun expertise vanuit het veld van mbo, hbo en betrokken bedrijfsleven. In totaal worden vijf inzendingen genomineerd voor de winst.

De jury bestaat uit:

Paul Rullmann

Voorz. SURF, oud-bestuurder mbo, hbo, wo

“Lukt het ROC’s en Hogescholen professionals op te leiden waar de technische industrie behoefte aan heeft? Een nieuwe formule tussen onderwijs, onderneming en overheid is nodig. Met de Centra lijkt die gevonden. De Pro-Motor award geeft daar ruchtbaarheid aan. Daar draag ik graag aan bij.”

Marjolein Jansen

CVB-lid van de VU Amsterdam, oud-CVB-lid STC-group

“Ik kijk ernaar uit om mijn bijdrage te leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken van vandaag en morgen via goed opgeleide studenten, een ambitieuze onderzoeksagenda en een daarbij passende en kwalitatief hoogwaardige bedrijfsvoering.”

Tom Hoven

Student HAN, oud LSVB-voorzitter

“Als voormalig LSVB- en Nijmeegse studentenvakbond voorzitter heb ik mee mogen denken in zowel het regionale als landelijk onderwijsbeleid. Deze ervaringen èn mijn rol als student, zal ik meenemen bij het toetsen van de deelnames en hoe zij bijdragen aan onderwijs voor studenten.”

Ab van der Touw

Juryvoorzitter, CEO Siemens

“De industrie is niet langer in staat om ingewikkelde projecten in splendid isolation te ontwikkelen, en de overheid beschikt niet over up-to-date-kennis om dat te kunnen specificeren. Publiek en privaat kunnen niet zonder elkaar.”

Paul Veger

CEO Decos Technology group

“In de nabije toekomst heeft iedereen ongelimiteerde toegang tot data; overal en op elk moment. Immense IT innovaties kunnen de maatschappij in een oogwenk veranderen. Ik maak daar deel van uit; ik houd ervan om de toekomst te innoveren.”

Laura Polder

Docent MBO, Leraar v/h jaar 2016

“Ik heb het vaak met mijn leerlingen over ambitie: laat je herinneringen nooit groter worden dan je dromen. Het kan niet fout gaan, hooguit anders dan verwacht.”

Winnaars Pro-Motor award

Bekijk hieronder de video’s van de winnaars van 2016 en 2017.

‘Ekolectric’ van High Tech Centre Delft (winnaar 2016)

Food & Proces Tech Campus (FPTC) (winnaar 2017)

Aanmelden

Binnenkort kun je je hier inschrijven voor de Pro-Motor award uitreiking. De datum van dit evenement wordt eveneens binnenkort bekend gemaakt. Houd de website dus goed in de gaten voor meer informatie.

Denim City